Maria Åkeberg

MILJØ

Maria Åkeberg bidrag til en økt resurshusholdning på jorden

Forskjellige hud- og kroppspleieprodukter skader naturen.

Hos Maria Åkerberg er det en selvfølgelighet å bruke biologisk nedbrytbare ingredienser. De bruker derfor ikke f.eks. carbomer, et syntetisk fortykningsmiddel som er vanskelig nedbrytbart.

Vet du egentlig hva du vasker og smører deg med? Har du virkelig fundert på hva du bruker på din hud? Hva inneholder en sjampo, en deodorant eller en bodylotion?

En vanlig hovedingrediens er mineralolje.

Mineralolje er skadelig for så vel dyr, natur som mennesker. Hva du bruker av hudpleieprodukter påvirker ikke bare deg selv. Mineralolje er vanskelig for naturen å bryte ned. Dessuten tilhører mineralolje en endelig ressurs (den kommer til å ta slutt).

Istedenfor mineralolje bruker de ulike fornyelsesbare planteoljer; kaldpressede vegetabilske og eteriske oljer fra planter, som har vokst i et rent miljø.

En annen vanlig ingrediens er syntetisk parfyme. Forskere ved Norsk institutt for luftforskning har påvist at syntetisk parfyme lagres i kroppen på samme måte som PCB og DDT. I våre produkter kommer duftene fra ulike eteriske oljer, som neroli- eller bergamottolje.

Innholdet i MARIA ÅKERBERGs produkter er biologisk nedbrytbart i naturen. Cleansing inneholder f.eks. Grønn Leire isteden for såpe. Såpe og tensider kan forårsake algeblomstring og overgjødsling av hav og sjøer.

Våre forpakninger er miljøvennlige. Alle forpakninger kan gjenvinnes. Vi er tilknyttet til REPA og SGÅ.

Emballasjen består i første hånd av gjenvunnet materiale, som skal beskytte produktene under transport. Gule pakkechips er av mais og kan komposteres. Pakketeipen er fri for skadelige løsemidler.

Alle trykksaker består av Miljøvennlig papir.

De bruker miljømerkede kontorvarer.

De serverer økologisk kaffe, te og frukt på våre kurs samt til deres ansatte.

Deres bank er miljøsertifisert.

De har egen kompost.

De sorterer og resirkulerer vårt søppel hos Ragn-Sells AB.

I første omgang ser vi til at søppel går til materialgjenvinning, altså at det blir nye saker av det. Men det er ikke alt som kan gjenvinnes på den måten. Deres søppel som ikke kan gjenvinnes går til Energigjenvinning - et bra alternativ der de får tilbake søppelet i form av el og varme.

Vårt bidrag til en økt ressurshusholdning på jorden.